venue 7

Dell Venue 7

روز به روز رقابت میان تبلت های 7 اینچی بیشتر و بیشتر می‌شود. اخیرا شرکت دل با تبلت Venue 7 وارد این رقابت شده و با ارائه محصولی خوش ساخت قصد دارد بخشی از این بازار پر رونق را از آن خود کند. تا پیش از این با تبلت های 7 اینچی خوش قیمتی چون فونپد 7، لنوو A3000، لنوو A3300، لنوو A3500، آلکاتل POP 7 و ... ملاقات کرده بودیم. تبلت های نام برده اکثرا به شیار سیمکارت مجهز هستند و از سویی قابلیت مکالمه تلفنی هم دارند. محصول شرکت دل نیز با مشخصاتی خوب و کیفیت ساختی مناسب آمده تا به این بخش از بازار تبلت ها را رونق بیشتری بدهد.
تبلت دل ونیو 7 در 2 مدل وای-فای و 3G عرضه شده است. این تبلت به نمایشگری 7 اینچی با رزولوشن 800 × 1280 مجهز است. این میزان رزولوشن، تراکم پیکسلی 216ppi را برای صفحه نمایش این تبلت به همراه دارد. از دیگر مشخصات فنی ونیو 7 می‌توان به پردازشگری 2 هسته ای با فرکانس کاری 1.6 گیگاهرتز، 2 گیگابایت رم، 16 گیگابایت حافظه داخلی، دوربین 3 مگاپیکسلی در پشت دستگاه، دوربین VGA در جلوی دستگاه و باتری 4100 میلی آمپر-ساعتی اشاره کرد. این مدل در واقع به عنوان مدل 3G شناخته می‌شود و به شیار سیمکارت مجهز است. اما ظاهرا در حال حاضر امکان استفاده از سیمکارت های ایران در آن وجود ندارد. در ادامه با جزئیات بیشتری به این 7 اینچی دل خواهیم پرداخت.

طراحی و ساخت

شاید این تبلت از نظر طراحی و ظرافت به پای تبلت هایی چون آیپد مینی 2، نکسوس 7 مدل 2013 یا مدیاپد اکس1 نرسد، با این حال در برابر از بسیاری از تبلت های 7 اینچی بازار حرف‌های زیادی برای گفتن خواهد داشت. این تبلت ابعادی معادل 9.5 × 118 × 193.5 میلیمتر و وزنی برابر با 315 گرم دارد.

نقد و بررسی venue 7 dell

محصولات شرکت دل عموما کیفیت ساخت خوبی دارند. اما ما با دیدن این تبلت از نزدیک کمی از کیفیت ساخت آن مایوس شدیم. بدنه پشتی تبلت از جنس پلاستیکی نرم است که به شدت اثر انگشت را به خود جذب می‌کند. در نمونه ای که در اختیار ما قرار گرفت، شاهد برجستگی محسوسی بر روی بخش پشتی دستگاه بودیم. نمی‌توان با قاطعیت این مورد را به همه نمونه های این مدل تعمیم داد. احتمال دارد این مشکل به باتری برآمده و بدنه نرم بخش پشتی تبلت مرتبط باشد. در مجموع، ما بدنه این تبلت را چندان خوش ساخت نیافتیم. البته ممکن است جنس پلاستیکی و نرم پشت تبلت با سلیقه شما جور در بیاید. به هر حال، جدا از کیفیت بدنه، سایر موارد چون ابعاد و وزن برای تبلتی در این محدوده قیمت، تقریبا مناسب به نظر می‌آید.

نقد و بررسی venue 7 dell

حال بیایید به لبه های دستگاه نگاهی داشته باشیم. با نگاهی به لبه سمت راست تبلت، شیار microSD و شیار سیمکارت را زیر یک درپوش پلاستیکی خواهید یافت. اما باز هم تکرار می‌کنیم که در این مدل به رغم وجود شیار سیمکارت، در حال حاضر شما نمی‌توانید از سیمکارت های رایج در ایران استفاده کنید. بنابراین فعلا باید دور این قابلیت مهم را خط بکشید (صد البته که در مدل وای-فای اساسا از شیار سیمکارت خبری نیست). درگاه microUSB و کلیدهای کم و زیاد کردن صدا هم بر روی لبه سمت چپ تعبیه شده‌اند. بر روی لبه بالایی تبلت شاهد جک 3.5 میلیمتری هدفون و دکمه پاور هستیم. در نهایت باید خاطر نشان کنیم که میکروفون تبلت بر روی لبه بالایی و اسپیکر تبلت هم بر روی لبه پایینی جا خوش کرده‌اند.

سخت افزار و نرم افزار

دل ونیو 7 از چیپ‌ست اینتل بهره می‌برد. پردازشگر 2 هسته ای این تبلت بر روی چیپ‌ست Intel Atom Z2560 قرار گرفته و با سرعت 1.6 گیگاهرتز در اجرای سیستم عامل و اپلیکیشن های دستگاه انجام وظیفه می‌کند. 2 گیگابایت رم نیز در کنار این قلب تپنده تعبیه شده و کل مجموعه را در اجرای اپلیکیشن ها و بازی‌های اندرویدی یاری می‌دهد. این تبلت از 16 گیگابایت حافظه داخلی بهره می‌برد. در ضمن کاربران می‌توانند از طریق شیار microSD نسبت به افزایش حافظه دستگاه اقدام کنند.

نقد و بررسی venue 7 dell

سیستم عامل اندروید نسخه 4.3 مهمان سخت افزار این تبلت است. اندروید به کار رفته بر روی این تبلت بسیار به اندروید خالص گوگل شبیه است. بنابراین در این دستگاه، از اپلکیشن ها و جلوه های بصری سنگین رایج در اکثر محصولات بازار خبری نیست.
در این تبلت از یک نمایشگر IPS با رزولوشن 800 × 1280 بهره گرفته شده است. این رزولوشن برای صفحه نمایش 7 اینچی این تبلت تراکم پیکسلی 216ppi را به همراه دارد. پنل IPS به کار رفته در صفحه نمایش زاویه دید خوبی به آن داده است. البته مشکل همیشگی و رایج انعکاس نور محیط بر روی صفحه نمایش، در این تبلت هم وجود دارد. در مجموع کیفیت نمایشگر دل ونیو 7 رضایت بخش است و در کارهای روزمره و یا تماشای ویدیو مشکلی برای شما ایجاد نمی‌کند.

دوربین و باتری

شرکت دل یک دوربین 3 مگاپیکسلی در پشت دستگاه و یک دوربین VGA در جلوی دستگاه تعبیه کرده است. کیفیت تصاویر گرفته شده و ویدیو های ضبط شده توسط دوربین اصلی کمی از حد متوسط پایین‌تر هستند.

 

دوربین جلویی نیز در قالب وبکم به کمک شما می‌شتابد و با وجود کیفیت نه چندان خوبش، نیازهای شما در مکالمات ویدیویی را برآورده می‌کند.
این تبلت به یک باتری 4100 میلی آمپر-ساعتی مجهز شده است. دل ونیو 7 با یک بار شارژ می‌تواند در کاربری مداوم و ترکیبی حدود 8 ساعت سرپا بایستد.

جمع بندی

این روزها شاهد مجموعه ای متنوع از تبلت های 7 اینچی در بازار هستیم. از محصولات پایین رده بازار که بگذریم، سایر 7 اینچی‌ها هر کدام یک سری مشخصه های مطلوب دارند که خریداران را به سمت خود جلب می‌کنند. به طور مثال فونپد 7، دو سیمکارته است و کیفیت ساخت خوب و قیمتی مناسب دارد؛ یا مدیا پد X1 از طراحی بی نظیری برخوردار است. حال در مورد دل ونیو 7 چه باید گفت؟

نقد و بررسی venue 7 dell

این تبلت حقیقتا در میانه بازار ایستاده. نمایشگر این تبلت کیفیت رضایت بخشی دارد. از لحاظ عملکرد نرم افزاری هم این تبلت در جایگاه خوبی قرار دارد. کیفیت ساخت آن چندان قابل دفاع نیست. اگر مشخصات فنی و ظاهر این تبلت شما را راضی کرده که هیچ؛ اما اگر به دنبال گزینه های دیگر می‌گردید، شاید ما بتوانیم مموپدها (MeMO Pad 7 ME176C یا MeMO Pad 8 ME181C)، فون‌پدهای ایسوس (Fonepad 7 FE375CG Dual SIM یا ASUS Fonepad 7 2014 FE170CG Dual SIM)، لنوو A3500، آلکاتل وان تاچ پاپ 7 یا سامسونگ گلکسی تب 4 مدل 7 اینچی را به شما پیشنهاد دهیم.


     امتیاز عملکرد، شامل سرعت پاسخگویی به دستورات، همخوانی بین سخت‌افزار و نرم‌افزار و تجربه روان بودن کار با تبلت و اجرای برنامه‌ها و بازی‌ها می‌باشد.
     میزان شارژدهی تبلت فارغ از ظرفیت باتری، به عوامل دیگری همچون رزولوشن صفحه‌نمایش، مصرف پردازنده و سیستم‌عامل نیز بستگی دارد.